Kun pesuri on seissyt käyttämättömänä koko talven, niin yleensä pumpun tiivisteet ovat päässeet kuivumaan. Monesti pesuri ei tahdo aluksi tehdä painetta ja se saattaa vähän vuotaa.

Jos painetta ei tahdo muodostua ja pesuri rykii, niin pumppu ilmaantuu nopeiten kun sitä käyttää aluksi hetken ilman pistoolia tai paineletkua.

Pienet vuodot loppuvat yleensä nopeasti, kun painetiivisteet kostuvat ja hakevat muotonsa. Jos vuoto on runsasta tai ei lopu, niin pesuri on ehkä päässyt jäätymään ja sieltä on monesti murtunut jokin muovinen liitin. Joskus myös pumpun messinkiset lohkot voivat haljeta, mikä tietää vähän kalliimpaa remonttia.

Kuumapesureissa jäätyminen on yleensä vähän kohtalokkaampaa, sillä silloin yleensä riikkoontuu polttimen kierukka, jonka uusiminen on aina kallis operaatio. Mutta kuitenkin se kannattaa tehdä, ennemin kuin hankkia uusi pesuri.

Jos kierukka vuotaa vain vähän, niin se voi näkyä polttimen palokaasun valkoisena värinä. Normaalisti palokaasujen pitää olla lähes värittömiä, kun pesuri on käynyt vähän aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Avaa chat
Tarvitsetko apua. Laita ihmeessä viestiä
Hei :)
Miten voin auttaa?